måndag, mars 26, 2007

Satans SAS

När man reser så mycket som jag gör så har företag som SAS och SJ mycket stor inverkan på ens liv. Just nu så är det SAS som jag hatar mest. Kan berätta att jag skulle varit hemma vid 19.00 tiden i fredags i Växjö men steg innanför dörren 23.45. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig och jag ångrar mig så för att jag inte tog tåget hem den här gången. Men jag ville komma hem så fort som möjligt... Hade fullt upp hela eftermiddagen i riksdagen i fredags och tog hand om elever från Ljungby och kom inte ifrån riksdagen förrän efter 16.00. Hade jag då tagit tåget hem så hade jag inte varit hemma förrän efter 20.00 och jag valde därför flyget som skulle ge mig en extra timme hemma med fredagsmys. NOT!

Ibland undrar jag vad SAS håller på med för det var ju knappast första gången som sista planet till Växjö ställs in. Jag har två teorier och båda två är egentligen lika syniska. De sa som så många gånget förr att planet inte kan lyfta p g a tekniskt fel. Om detta stämmer så bör man aldrig flyga mellan Stockholm och Växjö igen med SAS egentligen för då är planen i fruktansvärt dåligt skick och riskerar att falla sönder precis när som helst.

Min andra teori är sprungen ur det faktum att det nästan alltid är just sista planet för dagen som ställs in. Kan det vara så att kabinpersonalen helt enkelt är sugna på att sluta lite tidigare. De var kanske också sugna på lite fredagsmys? Jag skulle vilja undersöka detta lite närmare egentligen. De gånger planet inte har varit fullsatt kan jag tänka mig att frekvensen av inställda plan är ännu större. Men vad vet jag... det kanske bara är slumpen. Jäkligt irriterande är det dock.

Vad som hände till slut i fredags efter det att vi väntat ett bra tag på information var att de av oss som bokat business biljett fick flyga med ett annat plan till Kristianstad och åka buss därifrån till Växjö. Men de som det var riktigt synd om var de med ekonomi och ungdomsbiljett som sattes på en buss hela vägen till Växjö. De bjöd inte ens på en kopp kaffe som plåster på såren.

En kille som var med på planet ville inte åka bussen utan frågade om han kunde få pengarna tillbaka så att han kunde hyra en bil istället. Han fick då svaret att han var tvungen att ansöka om pengarna... Vilken service!

Imorgon kommer jag alltså att åka tåg upp till Stockholm. Riksen är dock överhängande att även tåget kommer att vara försenat. Vårsolen har antagligen mjukat upp spåret så att tåget inte kan köra lika fort eller så är det antagligen något annat. Nästa vecka är det antagligen SJ som ligger högst på hatlistan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan ju lugnt säga att jag har varit med om detta flertalet ggr med SAS. Just nu har de dragit 6300 för en biljett som jag bokade ENKOMT via telefon för att betala med SAS resecheckar...Alltså, en gratisresa...Ringer förtillfället som en dåre till Växjö kontoret dr bokningen gjordes, men, upptaget, i 6 timmar i sträck...Sinnessjukt. och då ska vi inte tala om när dom ställde in ett flyg utan notis kring den 25:e December 2005, från Luleå Stockholm. Missade en hel julmiddag. Skottpengar?