måndag, mars 26, 2007

Pressmeddelande Regeringen har fattat ett klokt beslut

Regeringen har fattat ett klokt beslut

Regeringens beslut medför att tamdjur kommer att få ett skydd mot rovdjur. Hundar och andra tamdjur kommer att få skyddas mot rovdjur även utanför hägn vilket är glädjande. Jag har tidigare motionerat i frågan och detta känns som en seger säger Anna Bergkvist, riksdagsledamot för moderaterna.

” Det är glädjande att se att regeringen äntligen lyssnar på alla de djurägare som fått sina djur dödade, eller utsatta för hot från rovdjur. Den gamla lagstiftningen kunde medföra att en hundägare tvingades passivt se på när dennes hund dödades av varg utan att få ingripa. Det är orättfärdigt att tvinga någon till att välja mellan att passivt se på, eller bli kriminell säger Anna Bergkvist”

”För mig som motionerat i frågan känns det extra glädjande. Det är en seger för alla oss som upprört av den förra regeringens stockholmsperspektiv på rovdjur. Det är enklare att vara rovdjurromantiker om man inte har en hund som riskerar att dödas säger Anna Bergkvist”

”Det kanske mest glädjande är att det gått så fort att få igenom förändringarna säger Anna Bergkvist. Det skickar en tydlig signal om att regeringen visar handlingskraft och tydligt står på djurägarnas sida. Jag tror att detta kommer leda till att lagstiftningen får en större legitimitet, och det är viktigt för de demokratiska aspekterna avslutar Anna Bergkvist”

1 kommentar:

Patrik sa...

Men lägg förslag om att privatisera SAS. Eller låt norrmännen äga allt om det är så. Det kan ju inte gärna bli sämre!