tisdag, januari 08, 2008

Glasriket + Möbelriket = Kronoberg

Pressinbjudan

De moderata riksdagsledamöterna i Näringsutskottet startar nu ett omfattande arbete med att utveckla en samtida näringspolitik som i allt högra grad är anpassad för det svenska företagsklimatet. De första besöken sker nu i dagarna och de börjar sin resa i den bästa tänkbara delen av Sverige, nämligen Småland. Jag kommer att följa med dem på studiebesöken i mitt län där vi kommer att få ta del av både glasriket och möbelriket.

Under onsdagen den 9 januari besöker moderaterna Maria Plass, Marie Weibull Kornias, Hans Rothenberg, Björn Hamilton, Staffan Anger och Bertil Kjellberg i riksdagens näringsutskott regionförbundet i Kalmar. Även Eva Bengtsson-Skogsberg, riksdagsledamot från Kalmar län, deltar på detta besök. Ledamöterna kommer där att diskutera Kinasatsningarna med bland andra Göran Häggfors, oppositionsråd i Kalmar, samt Thomas Davidsson näringslivschef för Kalmar kommun. Pressen är välkommen att träffa ledamöterna kl. 11:45 på Regionförbundet.

Onsdagen avslutas med ett besök på Kosta-Boda där företaget bjuder på rundvandring i glashyttan och även informerar om Kosta-Bodas pågående och kommande satsningar. Härifrån ansluter jag.

På torsdag förmiddag kommer vi att delta i Möbelriksdagen i Lammhult. Svensk design är högaktuell, såväl som lokalt som internationellt. Under denna förmiddag får ledamöterna därför ta del av de initiativ som Möbelriket och Trä- och möbelindustriförbundet tar för att utveckla den svenska designen. Fokus kommer att ligga på unga designers och vilka möjligheter som finns till export. Här kommer också Katarina Brännström, ledamot från Kronobergs län, vara på plats.

Vi finns på plats mellan 08:00-13:00, frågor ställs lämpligast vid pauserna, kl. 10 och 12.

Dagen avslutas med ett besök på Videum Science Park där ledamöterna bland annat får träffa 4-5 småföretagare och diskutera näringsliv och politik.

Om ni är intresserade av att träffa ledamöterna under denna dag eller komma i kontakt med dem, vänligen ring mig på 0705-723900

Inga kommentarer: