fredag, maj 11, 2007

Svenska spel hycklar...som vanligt

Svenska Spel har för flera miljoner lanserat Trisslotten i Litauen. Det är tillsammans med Litauiska företaget Olijefa i ett gemensamt dotterbolag, Winloto, som den internationella spelsatsningen görs. Svenska Spel är alltså en utländsk aktör i ett annat europeiskt land. Men i Sverige skall utlänska aktörer bekämpas med näbbar och klor. Är inte detta lite märkligt?

Det Svenska spel gör just nu är samma sak som de vill hindra andra aktörer att göra i Sverige. Kan det bli mer uppenbart att det bara handlar om pengar och inget annat? Det är dock inte första och knappast sista gången som ett statligt bolag beter sig på detta vis. Vin och Sprit har länge annonserat och gjort reklam i andra länder samt köpt upp billiga vodkamärken utan vidare kvalité som riktar sig direkt till dem som inte har så mycket pengar.

De legitimerar sin närvara i Litauen med att de fått nödvändiga licenser och menar att det skiljer dem från de spelbolag som verkar i Sverige över Internet utan licens. Men den egentliga skillnaden är att Litauen tillåter andra aktörer medan Sverige inte gör det. Jag tycker att Sverige omedelbart ska öppna möjligheterna för andra licensierade spelbolag och sätta lite press på hycklarna.

1 kommentar:

Liran´ sa...

Kan inte annat än att hålla med till 100%