fredag, maj 11, 2007

Dum dummare...

I Halmstad verkar vi ha en smart kille...not. Fullmäktigeledamoten Michael Zand i Halmstad lämnar moderaterna och närmar sig i stället Sverigedemokraterna. Jag tycker iofs är det är ganska bra när dessa personer lämnar vårt parti för uppenbarligen så sympartiserar de inte med våra åsikter. Jag tycker dock att det är tragist att de hamnat på våra listor från början. I detta fallet blir det än värre eftersom om han väljer att stödja Sverigedemokraterna skulle det ge partiet en vågmästarställning i kommunen.

Michael anser att Sverige tagit emot alltför många invandrare på kort tid och endast en bråkdel har varit flyktingar. För det första har han fel i detta men det är inte poängen. Poängen är att vi nu mer än någonsin faktiskt behöver en invandring. Vi har en åldrande befolkning som kommer att skapa behov inom vården, omsorgen och tjänstesektorn i stort, men också lämna stora luckor efter sig när de lämnar arbetsmarknaden. Till det kommer vårt behov av att förnya svensk arbetsmarknad och göra det möjligt för nya idéer att växa och nya jobb att komma till. Något som invandrare är bra på. Det är viktigt att komma ihåg att de som kommer hit är oftast starka människor, med drivkraft och ambitioner.

Att människor som är förföljda skall kunna få en fristad i Sverige är för mig en självklarhet och något som jag är mycket stolt över att vi faktiskt kan erbjuda.

1 kommentar:

Erik Almqvist sa...

Michael anser att Sverige tagit emot alltför många invandrare på kort tid och endast en bråkdel har varit flyktingar. För det första har han fel i detta men det är inte poängen.

Fel i vad? Huruvida invandringen är för stor är förstås en subjektiv uppfattning och således något man inte kan ha "fel" i. Vad gäller andelen flyktingar så har han definitivt rätt i att de bara utgör en bråkdel av invandringen.

Om vi kommer ha ett skriande behov av arbetskraft bör vi kanske börja med att anställa en del av den tredjedel av den svenska befolkningen i arbetsför ålder som inte arbetar. Om vi någon gång i framtiden har brist på arbetslösa, så kanske vi kan diskutera arbetskraftsinvandring då istället?


Till det kommer vårt behov av att förnya svensk arbetsmarknad och göra det möjligt för nya idéer att växa och nya jobb att komma till. Något som invandrare är bra på.

Snacka om att dra alla invandrare över en kam...


Det är viktigt att komma ihåg att de som kommer hit är oftast starka människor, med drivkraft och ambitioner.

Vad har du för belägg för detta påstående?


Att människor som är förföljda skall kunna få en fristad i Sverige är för mig en självklarhet och något som jag är mycket stolt över att vi faktiskt kan erbjuda.

Det kan vi nog vara överens om och det är jag övertygad om att även Zand är.