fredag, juni 13, 2008

MUF och FRA

I går gick MUF ut med ett pressmeddelande där de kräver att bland annat jag ska rösta nej till FRA-lagen. Intressant! Tycker i och för sig att det är otroligt bra att MUF med Niklas Wykman i spetsen har hittat tillbaka till sina liberala rötter och uppenbarligen inte räds partiledningen i denna frågan. Tycker dock att det är beklagligt att de inte lyckades vakna till förrän 5 i 12. Vad fanns MUF vid förra omröstningen, vad har de funnits under processen när vi verkligen hade chansen att påverka och förändra förslaget i en mer positiv riktning? MUF som har representation i partistyrelsen av inte mindre än 3 personer hade kanske kunnat påverka i denna fråga på ett mer konstruktivt sätt och på ett betydligt tidigare plan.

Jag hoppas att MUF i o m detta första steg nu är på väg tillbaka att återigen bli den "ideologisk vakthund" som Niklas Wykman själv dömde ut i DN-debatt 2007-10-24.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=708054

Jag tycker helt klart att MUF borde syssla mer med ideologi och frågor av principell karaktär och mindre varg och sälfrågor.


Nedan finner ni pressmeddelandet i sin helhet:

Moderata Ungdomsförbundet
Pressmeddelande
2008 06 12
Unga moderater måste rösta nej till FRA
Den 17 juni röstar Riksdagen om den största inskränkningen i den personliga integriteten i Sveriges historia. Ett antal riksdagsledamöter sitter där med hjälp av Moderata Ungdomsförbundet. MUF kräver att Anna König Jerlmyr, Tomas Tobé, Oskar Öholm, Fredrik Schulte, Patrik Forslund, Anna Bergkvist, Lars Hjälmered och Karl Sigfrid röstar nej till FRA-lagen. Att skylla på partipiskan är bara en ursäkt för att man inte vill ta ett personligt ansvar, säger Niklas Wykman.
- Denna lag kommer skapa ett system där alla människor kommer att övervakas hela tiden. Allt du skriver på Internet kan komma att läsas av staten. Historiskt kan vi se att alla system brister och felar så småningom. Är ni då beredda att personligen ta konsekvenserna av detta system när det felar? fortsätter Niklas Wykman.
- Det finns ingen röstpiska idag. De som säger det gör det för att ha en ursäkt till sina väljare. I Sverige finns det bara en instans som kan stifta lagar. Då kan man inte som lagstiftare skylla ifrån sig bara för att man inte vill ta personligt ansvar för det övervakningssystem man vill skapa, avslutar Niklas Wyman.

För mer information:
Gustaf Stenlund
Presskontakt
08-676 81 52
0736-82 81 52
gustaf.stenlund@moderat.se

14 kommentarer:

Peter sa...

Jaha, och du tänker med gott samvete bidra till att rösta igenom denna vidriga lag?

Och dessutom skylla på att muf vaknade sent, vad har du själv gjort den mellanliggande tiden?

Johannes sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Daniel sa...

Hej Anna!

Kul att du gillar MUFs engagemang i frågan.

Synd att du inte vaknat ens fem i tolv, men jag litar på att du iallafall stödjer oss och röstar nej i riksdagen?

Vänligaste hälsningarDaniel
MUF Skåne

Henrik Alexandersson sa...

Ehhh... Nu skriver väl Anna inte att hon tänker rösta för förslaget?

Jag känner Anna som en principfast frihetsvän. Jag utgår ifrån att hon tänker rösta nej. Jag kan ha fel. Men jag tror och hoppas inte det.

Att sedan MUF får en släng av sleven för att de varit på tok för passiva i denna fråga sedan förra omröstningen, det är väl inte så märkligt?

Anonym sa...

Ett svar vore väl rimligt. Hur tänker Anna rösta? Du som är så principfast kan väl inte rösta för?
Eller?

Johannes sa...

Hittils har ingen allianspolitiker haft ryggrad nog att förklara hur hon/han tänker rösta. Sen bådar ju inte denhär artikeln gott.

comra sa...

Håller med dig om att MUF borde agerat mer i partistyrelsen och att det är fegt och elakt att försöka tvinga er när deras egna (minimala) ansträngningar inte gav det resultat de önskar.

Jag tror du kommer rösta med samvetet oavsett hur du röstar - MUF må ha satt dig där på "sitt" så kallade mandat. Man litade då på ditt omdöme och väljer man att försöka styra ditt omdöme i denna fråga - då undrar jag vad MUF håller på med.

Anonym sa...

Kul att du jämför ditt ansvar med MUF:s...

Frihet med ansvar Anna! Eller kanske att du bör ansvara för frihet i denna FRA fråga... Tryck på NEJ Anna!

Jenny

Peter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Peter sa...

Snälla Anna, rösta nej. Låt mig behålla lite av tron på att liberaler i riksdagen kan göra skillnad!

Martin sa...

Hej Anna!

Jag hoppas att du trots allt röstar nej till förslaget och försvarar den lilla människans rätt till individuell frihet och individuell integritet.

MVH

Charles Westerberg sa...

Jag kan absolut hålla med om att MUF varit för passiva i denna fråga. Men ditt svar blir väldigt konstigt om du röstar Ja till förslaget. Sopa framför egen dörr finns ett gammalt talesätt som heter.
Jag och många andra kan bara hoppas att du har styrkan som krävs för att rösta Nej till förslaget. Den styrkan hade troligtvis inte många haft när det väl kom till kritan, men vi kan bara hoppas att du har den!

ellinore sa...

Såg i tidningen att du tänkte rösta ja. Varför? Rösta NEJ!

michael sa...

Jag stödjer dig 100% i att rösta igenom lagen i egenskap som både moderat och familjefader.

Jag kan inte förstå all denna negativa inställning till lagen..
Den är ju för att skydda oss alla.

Tack/ michael