tisdag, maj 30, 2006

Får man vara fackligt aktiv om man är moderat?


En mycket politiskt/facklig känslig fråga har uppmärksammats och börjat diskuteras. Får man vara med i facket om man är aktiv moderat? Exempel från verkligheten visar att så inte är fallet. I Smålandsposten lördagen den 6 maj läser vi att en ordförande som valts i demokratisk ordning på ett årsmöte men därefter blir ”avsatt” av en styrelse för att det visar sig att han är moderat och står på moderaternas kommun och landstingslista i Lessebo. Detta är mycket märkligt men inte det enda exemplet som finns att hämta. För att inte tala om det valmaterial som flera fack skickar hem till sina medlemmar som är fulla om lögner och förtal om vad moderaterna eller Alliansen politik kommer att leda till. Nu senast fick jag IF Metalls utskick till sina medlemmar i min hand där det går att läsa att "Borgarna vill sänka din lön!" och att moderaternas skattesänkningar "inte kommer att förbättra för oss som tillhär Industrifacket Metall".

Alla medlemmar uppmanas att skicka sin mailadress till ida.johansson@riksdagen.se för att få information om aktuella frågor men även svara på frågor som kommit upp på arbetsplatsen. Det behöver kanske inte tilläggas att Ida jobbar på den socialdemokratiska partiexpeditionen.

Det är helt otroligt hur stor den socialdemokratiska valapparaten är egentligen och vad att dessa männiksor är villiga att sätta de demokratiska spelreglerna ur spel för att inte riskera att personer med "fel" värderingar hamnar på "deras" maktpositioner.

Inga kommentarer: