torsdag, maj 08, 2008

KU-förhör för hela slanten
Idag hade vi såkallade KU-förhör med både Mats Odell och Carl Bildt. Skådespelet varade i hela 3 timmar och det ärende som diskuterades främst var försäljningen av statliga bolag och Mats Odells ansvar i denna fråga. Jag tycker iofs inte att det framkom något nytt idag som vi inte redan viste sedan tidigare i KU. Regeringskanslitet har tidigare besvarat en lång rad frågor skriftligt och det behövdes enligt min mening inte ett muntligt förhör egentligen. Men å andra sidan så skadar det ju sällan att vi får möjlighet att ställa förtydligande frågor och följdfrågor.
Ännu en gång så räckte tyvärr inte tiden till för att alla som ville skulle få ställa sina frågor. KD, FP, MP och V som är sist i omgångarna kom inte till tals. Detta är ett problem som jag ser det. Socialdemokraterna tar i regel upp extremt mycket tid - idag var inget undantag. Både Berit och Morgan hade många och långa frågor och i bland rena påståenden. Tråkigt då detta kanske innebär att annars relevanta frågor aldrig ställs.
Utfrågningen av Carl Bildt var till stora delar extremt underhållande. Spelet mellan å ena sidan Morgan och andra sidan Carl är kul och båda uppvisar sina humoristiska sidor utan ayy det för den sakens skull blir oseriöst.

Imorgon är det dags för utfrågningen av Fredrik Reinfeldt. Ytterligare 3 timmar utan kisspaus...

Inga kommentarer: