onsdag, augusti 09, 2006

Klart att vi skall ha kärnkraft!

Diskussionen angående kärnkraftens vara eller icke vara är än en gång aktuell. Som om en gasledning skulle kännas säkrare... Kärnkraftsmotståndarna lyckades verkligen blåsa upp förra veckans händelse i Forsmarks kärnkraftverk i media och sätta igång debatten igen.Inget fel i det - jag tar den gärna.

Nu kräver Lars Ohly att kärnkraften skall fortsätta att avvecklas och miljöpartiets inställning till kärnkraften är ju redan känd, frågan är bara vad Göran säger. När man lyssnar till debatten står det verkligen helt klart att Socialdemokraterna och deras vänsterkompisar har blivit en motståndsrörelse mot förnyelsen av Sverige. De som drabbas är de enskilda människorna men också företagandet och utvecklingen av Sverige. Vi står stilla eller backar långsamt in i framtiden medan andra länder satsar och kör på. Det känns modernt!

Jag anser inte att vi bör avveckla kärnkraften, snarare tvärtom. Därför tycker jag att alliansen överrenskommelse om att inte avveckla kärnkraften känns betryggande. Riktigt bra blir det dock först när politikerna backar undan och låter markanden bestämma vad som är önskvärt.


1 kommentar:

Johan Lindblom sa...

Bra Anna. Se nu till o kom in i rixdagen så att jag får billigare o bättre el. =) Tror att skulle vi ha en folkomröstning så skulle det nog bli ett annat resultat idag än förra gången.

Lycka till, du har min röst !!!!

/ johan