måndag, augusti 28, 2006

Jag = företagsvänligaste riksdagskandidaten

Anna Bergkvist (m) blev Kronobergs företagarvänliga riksdagskandidat i Företagarnas undersökning

Inför riksdagsvalet 2006 har Företagarna tagit fram en kandidatguide som ska underlätta för de väljare som anser att företagar- och jobbfrågor är viktiga. Samtliga kandidater på alla riksdagslistor för de sju riksdagspartierna har getts möjlighet att besvara Företagarnas enkät. I Kronobergs län toppar jag listan över den mest företagsvänliga kandidaten i länet. Men inte nog med det, mina poäng gör att jag även delar första platsen i landet.

Syftet med undersökningen har varit att vaska fram de mest företagarvänliga riksdagskandidaterna inom varje parti – inte att mäta hur pass företagarvänliga partierna är. Riksdagskandidaterna jämförs sinsemellan inom sitt eget parti och i valkrets. Det gick att få max 150 poäng i enkäten och jag fick hela 145 poäng.

Jag är oerhört stolt och glad för denna mycket fina utmärkelsen. Företagspolitiken är det som jag brunnit för mest under årens lopp och jag tror att jag anses vara så företagsvänlig för att jag har en stor förståelse och insikt i vad det innebär att vara företagare i Sverige idag. Jag är också villig att göra någonting åt detta!

Vikten av att göra det lättare, mer lönsamt och intressant att starta och driva företag kan inte underskattas. Om jag kommer in i riksdagen skall jag jobba stenhårt för att genomföra dessa nödvändiga förändringar.

Inga kommentarer: